Een aangepaste kolom ‘winst’ toevoegen in Google Ads

Een aangepaste kolom ‘winst’ toevoegen in Google Ads

In Google Ads kun je een aantal interessante metrics bekijken over conversie zoals conversiewaarde, ROAS en kosten per conversie. Daarnaast wil je ook kunnen zien hoeveel winst (of verlies) een bepaalde campagne of advertentiegroep maakt. Dit kan door een aangepaste kolom aan te maken.

De formule voor deze aangepaste kolom is:

Totale conversiewaarde – ( kosten + ( totale conversiewaarde x inkoopmarge ))

Deze formule toont de daadwerkelijke winst in een extra kolom waarbij rekening wordt gehouden met de totale conversiewaarde, de Google Ads kosten én de marge. Doe het volgende om de aangepaste kolom toe te voegen:

  • Klik op ‘Kolommen / Kolommen aanpassen’
  • Scroll naar beneden en klik op ‘Aangepaste kolommen’
  • Voeg een kolom toe door op ‘+Kolom’ te klikken

Geef de kolom een naam en een optionele beschrijving en vul de volgende formule in:

winstkolom

Een voorbeeld:

Indien 40% van de totale conversiewaarde kosten  zijn is, vul dan 0,6 in bij als inkoopmarge. Dit komt neer op een winstmarge van 60%.  Sla de kolom op en voeg deze toe aan het kolomoverzicht. Je ziet vervolgens de kolom ‘Winst’ (of de naam die je aan deze aangepaste kolom gegeven hebt) in het overzicht met positieve en eventueel negatieve bedragen.

winstkolom adwords

Met behulp van deze aangepaste kolom is er direct inzicht waar de verliezen en winst in de campagnes of advertentiegroepen zit.

Met dank aan Remko van der Zwaag voor deze tip!

Rob de Wit is online marketing specialist bij Brandforward. Hij heeft zich gespecialiseerd in SEA maar heeft met ruim 10 jaar ervaring ook veel kennis van webontwikkeling, CRO, Webanalytics, Google Tag Manager en website performance tuning.

Deel dit artikel op:

0 0 stemmen
Artikel Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Meer weten over wat voor jou de mogelijkheden zijn?

Bij ons kun je altijd terecht voor campagnes, webontwikkeling, online marketing advies en meer. Of je nu klein of groot bent, we staan voor je klaar.
Rob de Wit
Beschikbaar
Hoi! Heb je vragen of hulp nodig? Chat met ons via WhatsApp. 
Je krijgt altijd een echt persoon in de chat en nooit een chatbot! 🤖